fbpx

+389 (0) 76 569 705

без политика, САМО ЗАБАВНИ ВЕСТИ!

ЗАБАВА

Анализа на психолози: Ако детето е на мета на киднапери, нека вика, гребе, гризе тоа е најдобрата одбрана

Страшно е дури и да помислите на можноста некој да ви го киднапира детето. Дали децата можат да направат нешто во такви ситуации?- Првиот чекор е да се научи детето на вештини за самозаштита, т.е. да научи да препознава опасност на време и да разговара со непознати лица, да се издвојува од врсниците, да ја …

Анализа на психолози: Ако детето е на мета на киднапери, нека вика, гребе, гризе тоа е најдобрата одбрана Read More »

Во сите искази таткото на Вања е замешан во организираниот криминал, со цел да се изнудат пари од мајката: Еве ги деталите

Јавното обвинителство и МВР соопштија дека таткото на малолетната Вања чие тело беше пронајдено вчера, откако беше пријавена за исчезната во понеделникот бил дел од организацијата за нејзиното киднапирање. Мотивот е користољубие при што едно од лицата член на семејството го организирало извршувањето на делото, со цел да се изнудат пари од мајката на малолетничката …

Во сите искази таткото на Вања е замешан во организираниот криминал, со цел да се изнудат пари од мајката: Еве ги деталите Read More »